Utflukter

Anbefalinger

Cueves de Nerja
De gigantiske dryppsteinsgrottene i Nerja er omtalt i Guiness Rekordbok som de største av sitt slag. Dette er en av Spanias største turistattraksjoner. Grottene har utrolig nok de første "tegninger" som er funnet noen plass i verden, ca. 42.000 år siden. Ligger en kort kjøretur (10 minutter) fra Nerja østover mot landsbyen Maro. Godt med skilting til denne severdigheten. Ellers veldig bra organisert og spennende. Hjemmeside: www.cuevadenerja.es

Rio Chillar
Fantastisk opplevelse for store og små hvor man går i elveleiet til Rio Chillar. Eksotisk og mer svalt enn man skulle tro på varme dager. Husk mat, rikelig med drikke og joggesko. Det ligger tursekker i leiligheten. Best med start fra Planta de Cemento: https://www.google.com/maps?ll=36.775117,-3.87459&z=16&t=m&hl=en-US&gl=US&mapclient=apiv3&cid=18011530436948487095 

Tur i fjellene
Det er helt fantastisk å gå tur i fjellene. Nerja ligger ved foten av fjellene Sierra Almijara og Tejeda. Nerja er et perfekt utgangspunkt for opplevelser og turer. Fjellene strekker seg nesten 2000 moh. Snakk med oss for tips om ruter osv. 
 

Frigiliana
Anbefaler på det sterkeste en tur opp mot fjellet til denne sjarmerende og hvite landsbyen fra maurertiden. Frigiliana kan skilte med flere priser for "Spanias vakreste landsby". Hvitkalkede hus, smale gater, pastellfargete dører og blomsterpotter fulle av jasmin, lavendel og bougainvillea, gjør sitt til at svært mange turister forelsker seg i den lille fjellandsbyen. Det er funnet spor etter bosetning her som er datert tilbake til 3000 år før Kristus. 

Det tar ca 10 minutter med bil/taxi fra Nerja, alternativt går det lokalbuss. Det er også fint å gå til fots til Frigiliana, det tar ca 2 timer, og turen går fra Planta de Cemento på kjerreveier og stier. Frigiliana byr på mange gode restauranter og en fantastisk utsikt.

Akvarium i Almunecar
Vi har vært her noen ganger med barna på gråværsdager. Gøy for barna, men ikke så veldig imponerende. Ligger ca 30 min biltur mot øst til byen Almunecar. www.acuarioalmunecar.es

Badeland
Barna liker dette stedet som en avveksling til stranda. OK sted, men dårlig mat. Ligger i Velez Malaga vis a vis kjøpesenteret.  http://www.aquavelis.com
 

Kjøpesenter (Centro Comercial El Ingenio / Eroski)    

Nærmeste store kjøpesenter ligger i Velez Malaga, ca 20 min kjøring fra Nerja mot Malaga. Her er det mange fine butikker, blant annet Zara, Mango, H&M, Massimo Dutti, Bershka, Desigual, Pull & Bear, Women' Secret, Springfield, Quicksilver med mer. 

Markedet

Tirsdagsmarkedet holder til i Almijara II og starter kl. 09 og varer til kl. 14. Her selger de alt fra solbriller til peanøtter, belter, klær, sko, kofferter, vesker, keramikk, leker, frukt, grønnsaker med mer. 

 
Søndagsmarkedet
holder til på samme sted til samme tider. 

Dette er et bruktmarked. Her er det mye skrot, men vi har funnet flere "skatter" innimellom.

Tennis / Padel
Vi har spilt tennis og padel på La Raqueta Nerja som ligger rett ovenfor hotell Nerja Club og Supersol Supermarked. Det er 3 stk. full size tennisbaner, egen snackbar, resepsjon, garderober, stor uteterrasse og parkering for bil. Pris pr time i 2016 var 10 €. Tlf. 0034 952 520 948.

Vi kan også anbefale baneleie for begge deler hos hotell Parador i byen. Det er viktig at man tar kontakt med resepsjonen for booking av tid. Pris ca. 15 € pr time. Det ligger flere tennis-/og padelracketer og baller i leiligheten (husk at det er egne baller for padel).

Golf
Anbefaler den nærmeste golfbanen i Velez Malaga, ca. 20 min med bil fra Nerja. Golfkøller kan leies på banen, og det er flere svensker som jobber der. Banens navn er Baviera Golf: http://www.bavieragolf.com/  

Jogging/gåtur

Vi anbefaler en tidlig morgentur  (da er det ikke så varmt) i retning Punta Lara, og stranden Playa La Torrecilla. Det er mange som er bruker denne stranden som mål for sine løpeturer.


Gilbraltar/Tarifa
En litt lengere biltur til Gilbraltar kan være en opplevelse (ca. 2 1/2 time). Husk pass og kjør motorveien på utsiden av Malaga by (sparer ca. 20-30 min på dette).
Tarifa er ennå noen mil sørover, men en fantastisk sjarmerende og hyggelig by. Det er her Middelhavet møter Atlanterhavet. Her kan du også ta ferge over til Marokko, men husk å sjekke fergetider for kjøp av billett i god tid.

Det ligger også en utrolig fin strand ca. 5 min fra Tarifa som heter Playa de Valdevaqueros. Dette er et surfe- og kite- paradis. Ta en paraplydrink på en av de mange surfebarene, eller lei utstyr og instruktør. Fantastisk strand med "hvit" sand.

 
Granada/Alhambra
Ca. 1 times kjøring på fin vei. Granada by er historisk og sjarmerende. Gammel bebyggelse med det unike Alhambra området som er verd et besøk (husk å bestille inngangsbillett på internett før du reiser www.alhambra.info eller www.ticketmaster.es). Står bl.a. på UNESCO's verdensarvliste. Det er derfor ikke mulig å kjøre bil inne i den gamle delen. Parkering i en av de mange p-husene fungerer godt. Gå derfra eller ta en taxi til severdighetene. Bra shopping og mange sjarmerende smågater med nisjé-/og turistbutikker. Anbefaler restaurant www.miradordeaixa.com med fantastisk utsikt mot Alhambra på kveldstid. Vi har overnattet på et veldig fint hotell som heter www.hotelcasa1800.com. God tur!
   

Malaga
Det er ca. 50 min med bil til Spanias 5. største by og fødestedet til Picasso. Vi anbefaler en tur til havneområdet, katedralen, Picasso sitt museum og generell shopping.
www.museopicassomalaga.org/it  

Surfestranden ved Tarfia by. Fantastisk strand med hvit sand. Flere hyggelige strandbarer/restauranter langs stranda. Kan anbefale Tangana beach.

Bilder fra diverse utflukter

Fantastisk utsikt til Alhambra fra restaurant Carmen Mirador de Aixa. God mat og hyggelig stemning. Spasertur med litt stigning på ca. 15 min fra Plaza Sta Ana gjennom sjarmerende og trange gater.

Rio Chillar

Utsikt over Frigiliana. Det tar ca 10 min med taxi fra Nerja. En utflukt med middag her oppe kan fort bli et godt minne.

Nyeste kommentarer

17.11 | 07:00

Fantastisk utsikt. Utrolig velutstyrt. Gode senger. Hyggelig kontakt ...

13.10 | 09:38

Takk for hyggelig tilbakemelding og velkommen tilbake

01.10 | 17:52

En flott leilighet sentralt i gamlebyen (Calle Carabeo), kort vei til alt! Sol ...